lauantai 7. maaliskuuta 2015

Ensimmäinen neuvola

Eilen oli meidän Näpsyn ensimmäinen neuvola ja hän sai sulatettua terveydenhoitajan sydämen täysin!
Babyblues tuli taas "hienosti" esille kun neuvolaan astuttiin - hyvä etten alkanut itkemään, kun tajusin, että nyt täällä vihdoin ollaan oman lapsen kanssa :-D
Paino oli noussut hienosti ollen jo 3520 g(syntymäpaino 3600g), joten alun pudotuksen ja hitaan nousun jälkeen on hieno kiri tapahtunut.

Muuten neuvola oli aika äitipohjainen, keskustelimme paljon synnytyksestä ja sen jälkimainingeista ja tietenkin kotiutumisen alkamisesta ja sujumisesta.
Kerrasta jäi kaikinpuolin hyvä mieli, sama terveydenhoitaja kuin raskausaikana jatkoi meidän kanssa ja olen kyllä tosi kiitollinen, että meille on osunut niin mukava neuvolatäti!
Imetyksestä oli myös puhetta paljon ja sain erittäin hyviä vinkkejä siihen ja korvikeruoankin antamiseen.
Maito ei vielä ole kunnolla noussut, aina silloin tällöin sitä tulee satunnaisesti pieniä määriä, mutta vauva on kuitenkin useasti rinnalla, vaikkei aina maitoa heruisi.
Olen kuullut kauhutarinoita, kuinka neuvolassa on korvikkeet kirottu alimpaan maan rakoon ja pakotettu imettämään ja onneksi todellakaan näin ei meidän kohdalla ollut, etenkin kun hieman harmittelen sitä, ettei ainakaan vielä imetys ole ottanut tuulta purjeisiinsa. Harjoitusta kuitenkin jatketaan ja toivon mukaan se maito sieltä nousisi pikkuhiljaa kunnolla!




1 kommentti: