sunnuntai 15. marraskuuta 2015

Hankintalista vauvaa varten - miltä se näyttäisi nyt?

Vähän alle vuosi sitten keräsin tänne blogiin hankintalistaa, eli tarpeellisia juttuja, mitä hankkia ennen vauvan tuloa.
Nyt, kun vauvavuosi alkaa olla sillä paremmalla puolella, niin palataampa tuohon listaan takaisin ja katsotaan, mitkä niistä tavaroista sitten oikeasti oli tärkeitä olla jo ennen vauvan syntymää, mitkä olisi hyvin kerennyt ostaa vähän jäljestä ja mitkä taas olisi voineet jäädä ostamattakin.
Lista on sama, kuin tässä postauksessa klikklik !


Pinnasänky
 Kehto - saamme mun isovanhemmilta perintökehdon
Vaunut
Sitteri
Turvakaukalo
Hoitopöytä



Pinnasängyn patja
Patjan suojus
Pinnasängyn reunansuojukset
Petivaatteet
Peitto
Huopa/torkkupeitto
Harsoja
Erikokoisia pyyhkeitä
Hoitoalusta
---------
Tästä osiosta ehkä luonnollisestikin kaikki ovat olleet tärkeitä, suurin osa jopa ehdottomia hankintoja. Perintökehto oli ihana juttu, mutta lyhytkestoinen, noin 3kk Inka siinä nukkui, ennen kuin siirryimme pinnasänkyyn. Harsojen tarpeellisuus yllätti täysin ja etenkin vauvavuoden alussa niiden melkoinen menekki.
Hoitopöytä on ollut hyvin ahkerassa käytössä, vaikka sitä ennen synnytystä vähän epäilinkin, että tuleekohan sinne aina raahaudutua.
Sitteri toimi jonkun aikaa hyvänä laskupaikkana, jos esimerkiksi halusi syödä rauhassa tai käydä suihkussa, meidän sitteri oli suhteellisen kevyt ja helppo kantaa paikasta toiseen, joten sen sai siis kätevästi mukaan juuri suihkuunkin. Noin 5kk ikään sitteri oli käytössä, sitemmin harvinaisemmin, lähinnä soseiden syömisen aikaan siihen saakka, kunnes aloimme käyttää syöttötuolia.

Leikkimatto
Kylpyamme + kylpytuki
Vaipparoskis
Itkuhälytin
---------
Leikkimatto oli oman aikansa oikein kiva viihdyke, Inkan leikkimatossa oli myös sellanen lelukaari ja se oikeastaan oli se "the juttu", kun sai katsella ja tavotella niitä leluja.
Kylpyamme on myös ollut tottakai tärkeä juttu, mutta kovasti ollaan viihdytty myös ihan suihkussa, etenkin kun Inka oli pienempi, niin hän enemmän viihtyi siellä, nykyään kyllä varmasti valitsisi ammeen, jos saisi päättää.
Vaipparoskis oli hetken aikaa hoitopöydän vieressä, mutta en muista yhtään menikö sinne yhtäkään vaippaa. Eli turhuus meillä.
Samoin itkuhälyttimet olivat turhat, Inka ei nukkunut parvekkeella laisinkaan ja sisällä nukkuessa mahdollinen itku kyllä kuului varmasti naapurinkin puolelle :D


Kynsisakset
Hiusharja
Topseja
Vanulappuja
Nenäfrida
Kylpylämpömittari
Korvakuumemittari
Talkki
Vauvaöljy
Suolatippoja
Puhdistuspyyhkeitä
Perusvoidetta
Sinkkivoidetta
D-tipat
Maitohappobakteeritipat
Tutteja
Tuttipulloja
Vaippoja
Korviketta hätävaraksi


----
Tärkeitä ovat olleet kaikki alusta lähtien. Nenäfrida ja suolatipat kyllä yllättivät tarpeellisuudellaan nuhan iskiessä.

Unipussi
Toppapuku
Välipuku
Villahaalari
Bodyja (pienimpiä kokoja muutama varuiksi, pääosin 56-62)
Potkuhousuja
Puolipotkareita
Sukkia
Hanskat, töppöset, hattu, myssy
Tumput vauvalle sisälle
-----
Mullahan oli Inkalle aivan mielettömät määrät vaatteita jo ennen kuin hän edes synty, iso osa itse ostettuja ja paljon myös lahjaksi saatuja.  Ehkä vähemmälläkin olisi pärjännyt, mutta jos enemmän oltaisiin puklailtu tai saatu osaksemme niskakakkojen siivouksia, niin ehkä se määrä ei olisikaan tuntunut niin liian suurelta.

Äidille:
Maidonkerääjä
Liivinsuojukset
Rintapumppu
Siteitä
Imetysliivit/paita
Käsidesi
Hoitolaukku
Särkylääkkeet
Hajustamaton pyykinpesuaine
Lansinoh(nännirasva)
------
Imetykseen liittyvät jutut olivat siihen asti tarpeellisia, kun imetys/pumppaustaivalta jatkui.
Hoitolaukku ollut ehdoton.


Onko teillä jotakin vauvatavaroiden turhakkeita, minkä ostoa miettisitte nyt uudemman kerran?

1 kommentti:

  1. Kyllä vaikka vauvavuosi on kaaaaaaukana. Hoitopöytä jäi turhakkeeksi. :) Vaihdoin aina vaipat lattialla! :D

    VastaaPoista